top of page

tor. 01. okt.

|

Nidaros Pilegrimsgård

Lansering og foredrag: Tautra Mariakloster 1250

I samarbeid med fortidsminneforeningen inviterer vi til foredrag med Øystein Ekroll om klosteret på Tautra. Samtidig lanseres den digitale modellen fortidsminneforeningen har fått laget av anlegget sammen med Tidvis. Arrangementet er gratis, men billetter må kjøpes via dentronderske.hoopla.no/sales/

Tickets Unavailable
See other events
Lansering og foredrag: Tautra Mariakloster 1250
Lansering og foredrag: Tautra Mariakloster 1250

Tid og sted

01. okt. 2020, 19:00

Nidaros Pilegrimsgård, Kjøpmannsgata 1, 7013 Trondheim, Norge

Om arrangementet

På den frodige øya Tautra i Trondheimsfjorden ligger ruinene etter et cistercienserkloster fra 1200-tallet. I dag er det ikke mange steinene igjen av det som en gang var en storreist kirke, og den store gressletten hvor klosterbygningene lå står tom.

Men hvordan så det egentlig ut den gangen munkene satt i klostergården og leste, når de beskar frukttrærne sine eller søvndrukne tuslet ned trappen nattestid for dagens første bønn?

Torsdag 1. oktober lanserer vi en digitale modell av klosteranlegget på Tautra med et foredrag om klosteret av arkeolog Øystein Ekroll i Pilegrimsgården. I foredraget vil Ekroll fortelle det vi vet om klosterets funksjon og posisjon i middelalderen.

Etter foredraget vil Daglig leder i Den trønderske avdeling, Merethe Skjelfjord Kristiansen, fortelle litt om arbeidet med å lage modellen og det vil bli mulighet for å teste ut den digitale opplevelsen.

Foredraget er et samarbeid med Pilegrimsbyen Trondheim. Café Streif holder åpent med mulighet for å kjøpe mat og drikke.

Foredraget er gratis og åpent for alle, men det må hentes ut billett på Hoopla.no. Vi oppfordrer alle til å ikke hente ut billetter de ikke kommer til å benytte eller gi beskjed om de ikke får til å komme slik at andre får muligheten til å delta!

Bli medeier! Klosterruinene på Tautra var Fortidsminneforeningens første eiendom, i 1846 gitt i gave av teolog Jacop von der Lippe Hansen. Er du ikke medlem så er dette tiden å gjøre det på: Medlemskap med årbok og Fortidsvern nr 3 og 4 2020 er nå på kampanjetilbud til kr 200,-https://fortidsminneforeningen.no/bli-medlem/

Modellen er laget i samarbeid med Tidvis og er muliggjort med støtte fra Riksantikvaren, Kulturrådet og Nordenfjeldske Bykreditts Stiftelse.

Arrangementet er gratis, men billetter må tas ut via hoopla.no

dentronderske.hoopla.no/sales/lanseringtautra

Dele dette arrangementet

bottom of page