top of page

tor. 18. nov.

|

Trondheim

Spiselige og medisinske planter langs Pilegrimsleden i Trøndelag

I dette foredraget vil Mai Løvaas lære deg mer om planter langs Pilegrimsleden, og hvordan du selv enkelt kan ta de i bruk på vandringens vei. Velkommen til en oppdagelsesreise i plantene langs Pilegrimsleden!

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Spiselige og medisinske planter langs Pilegrimsleden i Trøndelag
Spiselige og medisinske planter langs Pilegrimsleden i Trøndelag

Tid og sted

18. nov. 2021, 18:00

Trondheim, Kjøpmannsgata 1, 7013 Trondheim, Norge

Om arrangementet

Når man vandrer langs Pilegrimsleden gjennom Norge og Trøndelag beveger man seg gjennom ulike landskaper. Her er høyfjell med dvergbjørk og myr, kulturlandskap med slåtteng og beitemark, og dype skoger med vatn, elv- og bekkefar. Her møter man mange planter og vekster; alt fra nordiske urplanter til botaniske sjeldenheter og innførte nyttevekster. Et hav av planter. Folk før i tiden visste å benytte seg av de ressursene de hadde, og det kan vi også.

Har du noen gang tenkt på de plantene du passerer på Pilegrimsleden, om de kan spises, om de har blitt brukt som medisinplanter? Kvann, ryllik, høymol, groblad, mjødurt, karve og brennesle er alle planter som både er medisinplanter og spiselige ville vekster. Og det er så mange flere.

I dette foredraget vil du få lære om planter langs Pilegrimsleden, og hvordan du selv enkelt kan ta de i bruk på vandringens vei. Pilegrimsleden er en stor naturopplevelse, med mange planteopplevelser. Velkommen til en oppdagelsesreise i plantene langs Pilegrimsleden!

Billetter kjøpes via Hoopla: https://pilegrimsgarden.hoopla.no/sales/pilegrimsbyen 

Mai Løvaas er hjemvendt til Trondheim etter å ha bodd mange år i California, hvor hun har studert plantemedisin, etnobotanikk, permakultur og økologi ved blant annet Berkeley Herbal Center. Hun har drevet eget foretak i California og tatt med folk ut i skogen, opp til fjellet og inn i ørkenen på leting etter vekster som beriker oss. Hun er begeistret for det å finne tilbake til viten og kunnskap om planter som vi en gang hadde, men som vi med tiden har glemt. Mai bor i Trondheim og tilbyr urtekurs, plantevandringer og soppturer.

Dele dette arrangementet

bottom of page